Film introduktion

Filmhistorikern Ronald Bergan liknar filmen tidiga upplevelse som ”en flygande matta som på ett ögonblick flyger bort publiken från livets kärva verklighet”. Film är nämligen magi och en lek med verkligheten.

Tack vore innovation inom stillbild fotografi så kunde bröderna Lumiere arbeta fram tekniken bakom den rörliga bilden och lägga grunden för filmkonsten utvecklingen. Detta är resultat av den uppfinningsrikedom och framtidstro som präglat i stort sett hela 1800-talet. Än i dag finns det många anledningar att lära sig och arbeta med film och visuella medier. Film har en reflexmässig dragningskraft på oss både genom ljuset den utstrålar och rörelse den visar.
Adenko_studio1920_williamsburg
Film idag
Anda sedan filmen uppfanns har dyr utrustning hindrat många filmare från att spela in filmer för biografernas stora filmdukar. I o med digitalisering och billigare kvalité kameror är detta nu möjligt. Vi verkar nu mitt i en kulturrevolution men i vissa fall innebär den växande efterfrågan på videoinnehåll att kvalité och bilderna anses viktigast. Det är också viktig att förstå vikten av budskapet.
Adenko_studio1024_190

Mediekanal
Film är en utav de viktigaste mediekanal för att sprida innehåll och för att visa ditt kreativa verksamhet. Genom film  på webben når du din publik. Video bäddas in i sociala medier och publiken behöver inte lämna sina flöden för att se och uppleva innehållet. Inga onödiga klick och inga browsers som ska öppnas i nya fönster. De nya plattform för att visa film har blivit mindre också men med bibehållen skärpa. Nya appar dyker upp och tillåter oss att dela och att ta emot filmer var vi än befinner oss.

Genom film på internet skapar du engagemang i ditt innehåll. Video har tio gånger högre sannolikhet att skapa just engagemang hos din publik. 59% föredrar nämligen rörlig bild framför text i sina nyhetsflöden. Film och musik och dess kombination väcker känslor.

Vi ska försöka göra själva processen så enkel som möjligt. Vi går genom musikvideo historia, vi ser efter grundläggande teori kring dramaturgi och går genom utrustning och postproduktion program.

Film berättar hela historierna. Det gäller att upptäcka en historia, göra forskningen och välja hur du presenterar det.