Exportera

OBS: Under kursens gång så ska ni arbeta utifrån en extern hårddisk. Alla klipp ska ligga där och inte på skolan datorer. När ni väl har börjat skapa projekt kan ni exportera XML till samma mapp på hårddisken. Detta är viktig så att kan återuppta arbetet med alla klipp på plats i Final cut.)

Detta dokument täcker steg för steg för att exportera ett Final Cut Pro X-projekt som en fristående videofil på Mac OS X. Obs! Final Cut Pro X-projekt är inte kompatibla med den äldre Final Cut Pro 7 och Final Cut Express eller vice versa. iMovie ’11-projekt kan öppnas i Final Cut Pro X, men inte vice versa.  Final Cut Pro X-projekt är inte heller kompatibilitet med Adobe Premiere Pro eller vice versa.

Exportprocessen inkluderar fullständig rendering och spara ditt projekt som en fristående videofil och tar tid beroende på inställningar, komplexitet, bearbetningseffekt och andra faktorer. 

Steg 1: Förbered ditt projekt.

Välj det projekt du vill exportera, dubbelklicka på ditt projekt för att öppna det. När ditt projekt visas i projektpanelen längst till vänster, se till att det är valt genom att klicka någonstans inom panelen. 

Steg 2: Exportera.

Om dina projektinställningar är redan inställda blir det den högkvalitativa videon som är möjlig för ditt projekt.

Klicka på Dela> Exportera media …

H.264

Detta kommer att vara en komprimerad MOV-version av ditt projekt som rekommenderas för nästan alla distributionsmedel, inklusive överföring till YouTube eller någon annan webbplats för videodelning. 

Klicka på Dela  och Exportera med kompressorinställningar.
Välj ”HD 1080p eller Välj ”HD 720p. Ljudet bör vara instlld på 44,1

Om du vill att din video ska öppnas automatiskt i QuickTime efter exporten, markera rutan ”Öppna med program”.

Klicka ”Nästa”.  I dialogrutan Spara kan du namnge din video och välja en plats där din video ska exporteras. 

Spara ”. 

 Du har nu en högkvalitativ videofil från ditt Final Cut Pro X-projekt som är klart för arkivering och distribution.

Annons
%d bloggare gillar detta: